Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Psychometric properties and validation of the Polish adaptation of the Trait Sport-Confidence Inventory (TSCI-PL)

Tytuł:
Psychometric properties and validation of the Polish adaptation of the Trait Sport-Confidence Inventory (TSCI-PL)
Autorzy:
Gazdowska Z.
Parzelski D.
Vealey R.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Background: The purpose of the study was to validate and adapt the Trait Sport-Confidence Inventory (TSCI-PL) for use in Poland. Robin Vealey created the original tool (TSCI), which consisted of 13 self-assessment items. The phases of the adaptation procedures are described in this paper. Material/Methods: 353 amateur and professional Polish athletes took part in the study. The participants filled in the TSCI-PL, SSCQ-PL and MSEI questionnaires as well as a short demographic survey. Results: Reliability of the TSCI-PL as well as the discriminatory power of the items turned out to be high. The internal validity of the TSCI-PL was confirmed using confirmatory factor analysis, as a single factor model of TSCI-PL was well matched to the data. The criterion validity of the TSCI-PL was confirmed, based on numerous correlations with SSCQ-PL and MSEI scales. Moreover, no significant correlation or difference regarding age and gender has been noted. Conclusions: Results confirmed satisfactory psychometric properties of the Polish adaptation of TSCI-PL. Therefore, the tool is ready for use among Polish sport psychologists.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies