Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zastosowanie biotworzyw w przemyśle spożywczym

Tytuł:
Zastosowanie biotworzyw w przemyśle spożywczym
Bioplastics used in food industry
Autorzy:
Pawlicka M.
Mazanska M.
Postupolski J.
Tematy:
przemysl spozywczy
biotworzywa
kompostowanie
biodegradowalnosc
Unia Europejska
wymagania prawne
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule omówiono biotworzywa istotne dla przemysłu spożywczego wraz z ich właściwościami i możliwymi zastosowaniami. Omówiono definicje kompostowalności, biodegradowalności oraz oksybiodegradowalności. Przedstawiono kwestie związane z toksycznością biotworzyw oraz wymaganiami prawnymi, jakie muszą spełniać, aby mogły być stosowane w Unii Europejskiej w kontakcie z żywnością.

The article discusses bioplastics, essential for the food industry, with their properties and possible applications. The definitions of compostability, biodegradability and oxybiodegradability are discussed. Issues related to the toxicity of bioplastics and legal requirements that must be met in order to be used in contact with food in the European Union are presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies