Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Właściwości wytrzymałościowe opakowań na jaja - odporność na nacisk statyczny

Tytuł:
Właściwości wytrzymałościowe opakowań na jaja - odporność na nacisk statyczny
Strength properties of egg packagings - static load resistance
Autorzy:
Szewczyk W.
Kmita-Fudalej G.
Bienkowska M.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
ZAPREZENTOWANO WYNIKI BADAŃ ODPORNOŚCI NA NACISK STATYCZNY WYTŁACZANEK WYPEŁNIONYCH JAJAMI. BADANIA PRZEPROWADZONO W CELU SPRAWDZENIA, CZY W PRZYPADKU WYTŁACZANEK PRZEZNACZONYCH DO PAKOWANIA JAJ MOŻNA PRZYJĄĆ KRYTERIUM OCENY ICH WYTRZYMAŁOŚCI POLEGAJĄCE NA WYZNACZENIU MAKSYMALNEJ SIŁY PRZENOSZONEJ PRZEZ PUSTE OPAKOWANIE, BEZ KONIECZNOŚCI UWZGLĘDNIANIA JEGO ODKSZTAŁCEŃ. BADANIA WYKONANO PO KLIMATYZOWANIU OPAKOWAŃ W RÓŻNYCH WARUNKACH, ABY OKREŚLIĆ, JAKI WPŁYW NA WARTOŚĆ ODPORNOŚCI NA NACISK STATYCZNY I ODKSZTAŁCENIA WYTŁACZANEK WYWIERA ZWIĘKSZENIE WILGOTNOŚCI MATERIAŁU WŁÓKNISTEGO.

The article presents the results of tests on resistance to static pressure of molded fiber packagings. The tests were carried out to check whether in the case of molded packagings for eggs, the criterion for assessing their strength, based on determining the maximum force transferred by empty packaging, without taking into account its deformations, can be accepted. The tests were carried out after conditioning the packages in various conditions to determine the effect on the value of resistance to static pressure and deformation caused by the moisture content of the fiber material.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies