Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Żywność ekologiczna - wybrane regulacje prawne

Tytuł:
Żywność ekologiczna - wybrane regulacje prawne
The organic food – principles
Autorzy:
Szymanska K.
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Rynek żywności ekologicznej jest najbardziej dynamicznym sektorem produkcji żywności na świecie. Wzrost zamożności społe­czeństwa oraz zwiększenie świadomości konsumenta na temat jakości żywności, bezpieczeństwa i jej -wpływu na zdrowie wywo- łująjego rozwój. Aby rynek żywności ekologicznej był bezpieczny i działał sprawnie, musi być uregulowany prawnie.

The organic food market is the most dynamical sector of food product on the world. Allfood sold as "organic " must be produced according to European laws on organic production. These laws require food sold as "organic " to come from gro­wers, processors and importers who are registered and ap­proved by organic certification bodies. All organic food must have a labels.

Rekord w opracowaniu

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies