Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Aktywność enzymów antyoksydacyjnych oraz poziom GSH i MDA w osoczu, wątrobie i nerkach kurcząt brojlerów utrzymywanych w różnych systemach odchowu w letnim cyklu produkcyjnym w warunkach podwyższonej temperatury otoczenia

Tytuł:
Aktywność enzymów antyoksydacyjnych oraz poziom GSH i MDA w osoczu, wątrobie i nerkach kurcząt brojlerów utrzymywanych w różnych systemach odchowu w letnim cyklu produkcyjnym w warunkach podwyższonej temperatury otoczenia
Antioxidant enzymes activity and levels of GSH and MDA in plasma, liver and kidney of broiler chickens reared in different systems during the summer production cycle and exposed to high ambient temperature
Autorzy:
Muchacka R.
Kapusta E.
Skoromucha I.
Sosnowka-Czajka E.
Tematy:
drob
brojlery kurze
systemy utrzymania zwierzat
utrzymanie sciolowe
dostep do wybiegu
podwyzszona temperatura powietrza
stres oksydacyjny
badania krwi
nerki
watroba
enzymy antyoksydacyjne
aktywnosc enzymatyczna
poziom glutationu
poziom dialdehydu malonowego
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies