Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zachowania konsumentów w stosunku do kuchni innych narodów

Tytuł:
Zachowania konsumentów w stosunku do kuchni innych narodów
Consumer behaviour towards the foreign cuisines
Autorzy:
Rybowska A.
Babicz-Zielinska E.
Zabrocki R.
Tematy:
konsumenci
zachowania konsumenckie
preferencje konsumentow
kuchnia narodowa
kuchnia chinska
kuchnia wloska
badania ankietowe
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Kuchnie obcych narodów zyskują coraz większą liczbę zwolenników. Największą popularnością cieszą się kuchnia chińska i włoska, które postrzegane są jako kuchnie zdrowe. Konsumenci preferują dania typowe dla danej kuchni, potrawy z mięsa i ryżu, a pomijają zupy, desery i tradycyjne napoje. W opinii respondentów liczba lokali oferujących dania obcych kuchni jest za mała i powinna wzrosnąć, umożliwiając wspólne spędzenie czasu dla całej rodziny.

The majority of consumers are interested in foreign cuisines, especially in Chinese and Italian cuisine which are the most frequent foreign restaurants. The main advantages of foreign cuisines include: taste of dishes, serving way, originality of products and spices. The typical foods are mostly eaten and soups, beverages and desserts are less popular. The Chinese and French cuisines are considered to be the healthiest cuisines.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies