Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Transferrin and lactoferrin - human iron sources for enterococci

Tytuł:
Transferrin and lactoferrin - human iron sources for enterococci
Autorzy:
Lisiecki P.
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
To overcome limitations in iron acquisition, enterococci have evolved a number of mechanisms to scavenge iron from the host iron-binding proteins – transferrin (TR) and lactoferrin (LF). The aim of this study was to demonstrate the mechanisms by which enterococci utilize human TR and LF bound iron. The study included two strains of Enterococcus faecalis grown in iron-deficient and iron-excess media respectively. The binding activity of both proteins was monitored using proteins labelled with ¹²⁵I. The uptake of iron by enterococciwas determined using ⁵⁹Fe labelled proteins. Reduction of iron bound to TR and LF was assayed with ferrozine. The proteolytic cleavage of TR and LF was visualized by SDS-polyacrylamide gel electrophoresis. The siderophore activity was measured with chrome azurol S. The study revealed that enterococci use several ways to acquire iron from TR and LF, such as iron chelating siderophores, iron reduction – facilitated iron release, protein degradation – promoted iron release, and receptor mediated capture of the iron-host protein complexes. The broad spectrum of iron acquisition mechanisms used by enterococci may play a significant role in the colonization of the human body and the resulting pathogenicity.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies