Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

A simple HPLC-DAD method for analysis of phenolic acids: Addition effect of a hydrophilic deep eutectic solvent to the mobile phase

Tytuł:
A simple HPLC-DAD method for analysis of phenolic acids: Addition effect of a hydrophilic deep eutectic solvent to the mobile phase
Autorzy:
Pérez-López, Luis Alejandro
Cavazos-Rocha, Norma
Delgado-Montemayor, Cecilia
Waksman-Minsky, Noemí
Hernández-Salazar, Marcelo
Portillo-Castillo, Omar J.
Data publikacji:
2023
Słowa kluczowe:
phenolic acids
deep eutectic solvents
additives
mobile phase
HPLC
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The analysis of phenolic acids (PAs) is of great importance, because they are frequently present in natural products and their derivatives, and these compounds also have multiple beneficial effects to human health. This work is focusing on the separation of seven PAs (caffeic acid, coumaric acid, gallic acid, ferulic acid, protocatechuic acid, sinapic acid, and syringic acid), in a reversed-phase liquid chromatographic (RP-HPLC) isocratic method using a hydrophilic deep eutectic solvent (DES) as a mobile phase additive. The analysis was carried out with a diode array detector. The used DES was composed by choline chloride and glycerol, and it was characterized by infrared spectroscopy. The combination of choline chloride:glycerol (1:4) added at 0.25% to mobile phase composed of 0.15% formic acid aqueous solution and methanol (80:20), showed the best separation for target analytes. The new proposed method was validated, and results indicated that the proposed method is linear, selective for almost all analytes, provided high sensitivity with limit of detection ranges from 0.009 to 0.023 mg mL⁻¹, and has satisfactory precision and accuracy, with values of relative standard deviation of 0.24–2.65% and recoveries of 97.97–109%, respectively. Additionally, this method was successfully applied to simultaneous determination of phenolic acids in three kinds of samples of powder to prepare lemon flavour drink enriched with black tea extract.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies