Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The impact of the structure of the active mass to changes in selected parameters of water

Tytuł:
The impact of the structure of the active mass to changes in selected parameters of water
Autorzy:
Nowak, R.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
chemical structure
active mass
water
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The paper presents the results from studies upon the influence of chemical structure of filtration masses used for the treatment of groundwater on the values of selected physicochemical parameters of water. The pH value of treated water and the redox potential are important in process the oxidation of iron and manganese compounds. These values may change as a result of water contact with filter materials. The value of zeta potential of filtration masses characterizing the surface charge of particles and their affinity to counter-ions, is also important. The study tested masses of different chemical structure, i.e. manganese ores and de-acidifying masses. Experiments were carried out at two different pH values of the model water. The results showed that the filtration masses affected the water quality and water treatment processes, and the type and magnitude of changes in physicochemical parameters are closely related to, among others, the chemical structure of the filter bed.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies