Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Teoretyczne i praktyczne aspekty organizowania łańcucha dostaw towarów spożywczych

Tytuł:
Teoretyczne i praktyczne aspekty organizowania łańcucha dostaw towarów spożywczych
Autorzy:
Chwesiuk, K.
Data publikacji:
2012
Słowa kluczowe:
logistyka
logistyka dystrybucji
łańcuchy dostaw towarów spożywczych
logistics
distribution logistics
food goods delivery chains
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Celem niniejszego artykułu jest zaprezentowanie teoretycznych i praktycznych aspektów organizowania łańcucha dostaw towarów spożywczych w Polsce. Ze względu na tak sformułowany cel artykułu, zaprezentowane w nim zostaną następujące zagadnienia: charakterystyka działalności przykładowej hurtowni spożywczej, wybrane rozwiązania logistyczne możliwe do zastosowania w hurtowni towarów spożywczych, najkorzystniejsze rozwiązania logistyczne na poziomie dostawca – hurtownia i hurtownia – odbiorca detaliczny w hurtowni towarów spożywczych.
The aim of this paper is to present theoretical and practical organizing aspects of food goods delivery chain in Poland. On account of that aim following issues will be presented: model food wholesale company activity characterization, selected available logistic solutions for food wholesale companies, most profitable logistic solutions on supplier- wholesale company and wholesale company- retail consumer level in food goods wholesale company.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies