Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mikrobiologiczne aspekty produkcji win

Tytuł:
Mikrobiologiczne aspekty produkcji win
Autorzy:
Satora, P.
Tuszyński, T.
Data publikacji:
2004
Słowa kluczowe:
winiarstwo
produkcja wina
wino
mikroorganizmy
czystość mikrobiologiczna
winemaking
production of wine
wine
microorganisms
microbiological purity
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Aby skutecznie eliminować zakażenia, należy dokładnie rozpoznać ich źródła. W winiarstwie niepożądane mikroorganizmy mogą dostać się do produkowanego trunku z surowcem i rozwinąć podczas fermentacji lub leżakowania w piwnicach. Prawidłowe utrzymanie czystości mikrobiologicznej, dobór owoców o najwyższej jakości, prowadzenie procesów w sterylnych warunkach, bez dostępu do tlenu oraz utrzymanie właściwych parametrów fizykochemicznych w czasie wytwarzania win zapobiegają rozwojowi niekorzystnej mikroflory.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies