Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Chemical Constituents from Fadogia homblei De Wild (Rubiaceae)

Tytuł:
Chemical Constituents from Fadogia homblei De Wild (Rubiaceae)
Autorzy:
Mohammed, A. M. A.
Coombes, P. H.
Crouch, N. R.
Mulholland, D. A.
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
Fadogia homblei
F. monticola
F. fragrans
Rubiaceae
Pavettamine
gousiekte
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The total of fourteen known compounds was isolated from the fruits, leaf and stem of Fadogia homblei De Wild. (Rubiaceae) and identified as: a coumarin, 7-hydroxy-6-methoxy-2H-1-benzopyran-2-one (scopoletin) 1, two flavones; 3′,4′,5,7-tetrahydroxyflavone (luteolin) 2 and quercetin-3-O-β-D-galactoside 3, four lupane triterpenoids; lupeol 4, betulinic acid 5, 3β-dodecanoyllup-20(29)-en-28-al 6, lup-20(29)-en-3β-ylhexadecanoate 7, and two steroids; sitosterol 8, stigmasterol 9, a lignan 4,4′-dihydroxy-3,3′-dimethoxy-7,9′:7′,9-diepoxylignan ((-)-pinoresinol) 10, a phaeophytin A 11, an uracil 12, an oleanolic acid 13, and an ursolic acid 14. To our best knowledge, this is the first report for isolation of these compounds from this species. This finding is nevertheless significant as it is the first report of uracil from a plant source other than from various species of ferns.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies