Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Passive Mixer-based UWB Receiver with Low Loss, High Linearity and Noise-cancelling for Medical Applications

Tytuł:
Passive Mixer-based UWB Receiver with Low Loss, High Linearity and Noise-cancelling for Medical Applications
Autorzy:
Kareem, Thaar A.
Trabelsi, Hassen
Data publikacji:
2023
Słowa kluczowe:
WBAN
UWB receiver
LNA
passive mixer
linearity
port isolation
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
A double balanced passive mixer-based receiver operating in the 3-5 GHz UWB for medical applications is described in this paper. The receiver front-end circuit is composed of an inductorless low noise amplifier (LNA) followed by a fully differential voltage-driven double-balanced passive mixer. A duty cycle of 25% was chosen to eliminate overlap between LO signals, thereby improving receiver linearity. The LNA realizes a gain of 25.3 dB and a noise figure of 2.9 dB. The proposed receiver achieves an IIP3 of 3.14 dBm, an IIP2 of 17.5 dBm and an input return loss (S11) below -12.5dB. Designed in 0.18μm CMOS technology, the proposed mixer consumes 0.72pW from a 1.8V power supply. The designed receiver demonstrated a good ports isolation performance with LO_IF isolation of 60dB and RF_IF isolation of 78dB.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies