Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza ryzyka związanego z auditami wewnętrznymi systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 19011:2011

Tytuł:
Analiza ryzyka związanego z auditami wewnętrznymi systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 19011:2011
Autorzy:
Szkiel, A.
Data publikacji:
2015
Słowa kluczowe:
zarządzanie ryzykiem
audit wewnętrzny
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
ISO 19011:2011
risk management
internal audit
food safety
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Poprzez zarządzanie ryzykiem związanym z procesem auditów wewnętrznych organizacje w łańcuchu żywnościowym mogą zwiększyć ich wartość dodaną.
ISO 19011:2011 standard is not about requirements, but only recommendations - this is why its guidelines, including those concerning international audits' process risk management, do not have to be taken obligatory by organizations in the food chain. However, analysis of the risk connected with international audits' process shall be a systematic approach, considering, if possible, a comprehensive evaluation of factors that influence this risk. It is a new attitude, so every organization has to work out its individual solutions in this area. Clues of certifying bodies' auditors, who during auditing the third party shall verify efficiency of internal audits in the organization (including risk management) may be helpful.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies