Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Synthesis, growth, and characterization of hexagonal shaped potassium-boro-phthalate (KBP) single crystal by slow solvent evaporation method for optoelectronics applications

Tytuł:
Synthesis, growth, and characterization of hexagonal shaped potassium-boro-phthalate (KBP) single crystal by slow solvent evaporation method for optoelectronics applications
Autorzy:
Mohanraj, K.
Balasubramanian, D.
Jhansi, N.
Data publikacji:
2019
Słowa kluczowe:
dielectric materials
microhardness
second harmonic
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A novel nonlinear optical crystal of potassium-boro-phthalate (KBP) was grown by a slow solvent evaporation technique. The crystalline nature and cell parameters were analyzed using X-ray diffraction (XRD) study. The presence of various functional groups was determined by Fourier transform infrared spectroscopy (FT-IR) spectral analysis. The linear optical properties were determined by UV-Vis-NIR spectral analysis. The dielectric constant and dielectric loss of KBP were measured in the frequency range of 500 Hz to 5 MHz at different temperatures. The mechanical properties of KBP single crystal were studied using Vickers microhardness tester. The linear and nonlinear optical properties of the grown crystals were studied to assess its suitability for device fabrication.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2020).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies