Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of cross-linking time on physico-chemical and mechanical properties of bulk poly(glycerol sebacate)

Tytuł:
Influence of cross-linking time on physico-chemical and mechanical properties of bulk poly(glycerol sebacate)
Autorzy:
Piszko, Paweł
Kryszak, Bartłomiej
Szustakiewicz, Konrad
Data publikacji:
2022
Słowa kluczowe:
poly(glycerol sebacate)
thermal cross-linking
mechanical properties
DMT
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
In the presented study, a PGS prepolymer (pPGS) was synthesized utilizing polycondensation technique (equimolar sebacic acid:glycerol ratio, 130 °C, 24 h). Subsequently, the pPGS was thermally cross-linked in vacuum oven in 130 °C for 84 and 168 h. The cylindrical and dumbbell-shaped samples were subjected for physico-chemical and thorough mechanical analysis including tensile and compressive strength evaluation as well as dynamic mechanical thermal analysis (DMTA). The study allowed for the investigation of alteration of PGS properties during cross-linking and decay of elastomeric properties over prolonged cross-linking time. Moreover, a deconvolution in FTIR analysis allowed to glimpse into the hydrogen bonding structure of the materials which weakens during the cross-linking. The obtained results can be utilized during designing PGS-based bulk materials for biomedical application where bearing mechanical loads and tuned chemical character is of vital importance.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies