Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Poprawa warunków realizacji produkcji i logistyki z wykorzystaniem metody kaizen i programu 5S

Tytuł:
Poprawa warunków realizacji produkcji i logistyki z wykorzystaniem metody kaizen i programu 5S
Autorzy:
Karaś, E.
Rajchel, D.
Data publikacji:
2015
Słowa kluczowe:
produkcja
logistyka
metoda kaizen
program 5S
manufacturing
logistics
method kaizen
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Celem artykułu jest zaprezentowanie metody kaizen i programu 5S, które mogą wspierać strategię wdrażania zmian organizacyjnych, a tym samym zwiększać innowacyjność polskich przedsiębiorstw. W artykule opracowano część teoretyczną oraz empiryczną. W pierwszej części ogólnie opisano podstawowe założenia kaizen i programu 5S; w drugiej części przedsta-wiono wyniki badań empirycznych przeprowadzonych w polskim przedsiębiorstwie dotyczących stanu przygotowania pracowników do procesu wdrażania kaizen i 5S.
The aim of this article is to present the philosophy of kaizen and program 5S, which may support the strategy for implementation of organizational changes, and thereby increase the innovativeness of Polish enterprises. The paper developed a theoretical and an empirical parts. The first part generally describes the core philosophy of kaizen and program 5S; and the second part shows the results of empirical studies conducted in the Polish enterprise which concern the state of employees' readiness and commitment to the implementation of kaizen and 5S.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies