Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Some bioactive properties of Acacia dealbata extracts and their potential utilization in wood protection

Tytuł:
Some bioactive properties of Acacia dealbata extracts and their potential utilization in wood protection
Autorzy:
Yildiz, S.
Gürgen, A.
Can, Z.
Tabbouche, S. A.
Kiliç, A. O.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
Acacia dealbata
antioxidant
antimicrobial
anti-quorum sensing
impregnation
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
A study was made of the potential use of Acacia dealbata wood extracts as bioprotective agents. Initially, extracts were obtained from Acacia dealbata sapwood, heartwood and bark, and their antioxidant, antimicrobial and anti-quorum sensing activities were determined. Next, the decay resistance of Scots pine wood samples impregnated with these extracts was examined against the brown rot fungus, Coniophora puteana. The impregnation procedure was performed according to the ASTM D (1413) standard test method at two different concentrations, 3% and 5% by weight, using hot water and methanol as extraction solvents. The strongest antioxidant, antimicrobial and anti-quorum sensing activities were those of the bark extract. Hot water extraction led to lower performance than methanol extraction. According to EN 113 testing methods, the highest level of preservative effect against wood-decaying fungi was observed in the case of 5% methanol extract from the bark.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies