Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ wstępnego zeoformowania oleju rzepakowego na właściwości biokomponentów paliwowych I i II generacji

Tytuł:
Wpływ wstępnego zeoformowania oleju rzepakowego na właściwości biokomponentów paliwowych I i II generacji
Autorzy:
Jęczmionek, Ł.
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
zeoforming
oleje roślinne
biokomponent
vegetable oils
biocomponent
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule zaprezentowano problematykę wstępnego zeoformowania olejów roślinnych przeznaczonych do wytwarzania biokomponentów HVO (hydrotreated vegetable oils), a także przedstawiono wyniki badań dotyczące wytwarzania z zeoformowanego rzepakowego oleju estrów FAME (fatty acids methyl esters).
The problem of the initial zeoforming of vegetable oils intended for the production of HVO biocomponents as well as the results of researches concerning production of FAME esters from zeoformed rapeseed oil are presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies