Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Trophic State Indexes and Phytoplankton in the Trophic Status Assessment of Waters of a Small Retention Reservoir at an Early Stage of Operation

Tytuł:
Trophic State Indexes and Phytoplankton in the Trophic Status Assessment of Waters of a Small Retention Reservoir at an Early Stage of Operation
Autorzy:
Suchora, M.
Szczurowska, A.
Niedźwiecki, M.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
eutrophication
small retention reservoir
trophic state index
phytoplankton
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
This paper will focus on determining the trophic status of the two basins of the Niwa Reservoir – Niwa I and Niwa II (Sawin commune, Lubelskie Province, SE Poland) at the sixth year of operation, by using partial TSI indexes – TSI(SD), TSI(TP), TSI(chl-a), as well as qualitative and quantitative structures of phytoplankton. As a supplementary, index TSI(TOC) was employed. We show that the phytoplankton abundance, as well as TSI(chl-a) and TSI(TP) were relatively low and typical for mesotrophic waters (with the exception of July TSI(TP) values for the Niwa II basin), although the evaluation of trophy based on other partial TSI indexes – TSI(SD), TSI(TOC) pointed to a eutrophic or even a hypertrophic water characteristic. The obtained results were discussed in detail and referenced to other, non-nutrient related trophy factors: morphometric features and geology of the basins, as well as the physicochemical properties of its water.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies