Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Airlift bioreactor under bio-consumption environment: Mass transfer study of metabolic gases

Tytuł:
Airlift bioreactor under bio-consumption environment: Mass transfer study of metabolic gases
Autorzy:
Kadhim, Ghasaq H. Abdul
Al-Mashhadani, Mahmood K. H.
Data publikacji:
2025
Słowa kluczowe:
mass transfer
airlift
bioreactor
metabolic gases
dairy wastewater
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The current study focused on tracking the biogas pathways in the internal loop airlift bioreactor under conditions of metabolic consumption. The focus of the investigation was simultaneously set on the wastewater produced by the dairy industry. Two stages were used to conduct this investigation. Using the Taguchi model, an optimization study of the bioreactor's operating conditions was conducted as the first step. The experimental findings demonstrated a distinct impact of the biogas flow rate on the overall mass transfer coefficient compared with the other operating parameters (liquid type and volume). By analyzing the S/N ratio and ANOVA analysis, the best level was determined for each parameter studied. The optimal factors were also identified (flow rate = 50, volume = 5.5, type of sol.= whey). These optimization values were then applied in real bacteria bio-consumption. The biogas consumed by the organism was also reduced from 50 to 25 liters/hour, thus saving 50 % of the energy consumed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies