Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ wodorozcieńczalnej żywicy acetonowo-formaldehydowej na właściwości mineralnych mas spoiwowych. Cz. 1

Tytuł:
Wpływ wodorozcieńczalnej żywicy acetonowo-formaldehydowej na właściwości mineralnych mas spoiwowych. Cz. 1
Autorzy:
Kubica, S.
Data publikacji:
2008
Słowa kluczowe:
żywica acetonowo-formaldehydowa
masa spoiwowa
beton komórkowy
beton lekki
zaprawa naprawcza
beton natryskowy
torkret
acetone-formaldehyde resin
binder pulp
cellular concrete
light concrete
repairing mortar
shotcrete
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przebadano wpływ dodatku wodorozcieńczalnej żywicy acetonowo-formaldehydowej na właściwości przetwórcze i użytkowe trzech typów mineralnych mas spoiwowych takich jak, betony komórkowe, betony lekkie oraz zaprawy naprawcze i betony natryskowe (torkrety). Stwierdzono przydatność dodatku badanej żywicy tylko do modyfikacji zapraw naprawczych i betonów natryskowych oraz przeprowadzono próby optymalizacji warunków stosowania dodatku.
The influence of addition of waterborne acetone-formaldehyde resin on the processing and utilizable properties of three types of mineral binder pulps (like: cellular concretes, light concretes and repairing mortars as well as shotcretes) was investigated. The usefulness of addition of investigated resin was proved entirely for modification of repairing mortars and shotcretes. The tests of optimization of conditions for using this additive were carried out.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies