Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Aktualne problemy ekonomiczne chłodzenia i trwałości mikrobiologicznej konserw pasteryzowanych

Tytuł:
Aktualne problemy ekonomiczne chłodzenia i trwałości mikrobiologicznej konserw pasteryzowanych
Autorzy:
Rywotycki, R.
Data publikacji:
1999
Słowa kluczowe:
chłodzenie
trwałość mikrobiologiczna
konserwy pasteryzowane
cooling
microbiological durability
pasteurized canned food
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono wpływ pory roku na temperaturę wody chłodzącej i jej zużycie oraz czas schładzania metodą sieciowo-przelewową konserw pasteryzowanych o zróżnicowanym asortymencie i formacie opakowań blaszanych oraz gramaturze w przeliczeniu na 1 tonę produktu. W badaniach uwzględniono również wpływ pory roku produkcji tych konserw na ich czasookres trwałości - przydatności do konsumpcji, pod względem biologicznym (bakteriologicznym), po upływie 180 i 270 dni od daty produkcji.
The article presents the season of the year influence on the temperature and use of cooling water and cooling time of net-flow pasteurized canned food of diversified assortment, tin containers caliber and substance in conversion to 1 ton of product. The investigations considered also the seasonal effect of the year of the cans production on their shelf life and usefulness for consumption considering biological (bacteriological) aspects 180 and 270 days after date of production.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies