Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Energetyczne aspekty rozdrabniania jednostkowego

Tytuł:
Energetyczne aspekty rozdrabniania jednostkowego
Autorzy:
Macko, M.
Data publikacji:
2007
Słowa kluczowe:
rozdrabnianie
projektowanie rozdrabniaczy
przetwórstwo spożywcze
milling
design of mills
food technology
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule zaprezentowano wybrane zagadnienia rozdrabniania jednostkowego (jednokrotnego) w przetwórstwie spożywczym. Do badań wykorzystano laboratoryjne stanowisko rozdrabniania, zintegrowane z systemem pomiarowym. W metodyce badawczej wykorzystano model rozdrabniania wielokrawędziowego, dający możliwość skutecznego sterowania cechami konstrukcyjnymi. Przedstawiono wybrane wyniki badań dla różnych prędkości elementów dezintegrujących.
In the paper some aspects of unit milling in food technology are presented. The method of de-cohesion based on the multi-opening comminution process, make it possible to change some parameters in order to obtain expected sizes of milled material after quasi-cutting. The results of milling carried out in a laboratory setup for different velocities are described.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies