Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza kryteriów decydujących o wymianie uszczelnień stosowanych w maszynach i urządzeniach przemysłu spożywczego

Tytuł:
Analiza kryteriów decydujących o wymianie uszczelnień stosowanych w maszynach i urządzeniach przemysłu spożywczego
Autorzy:
Rewolińska, A.
Data publikacji:
2009
Słowa kluczowe:
uszczelnienie czołowe
przemysł spożywczy
kryterium wymiany
mechanical seal
food industry
replacement criteria
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono problemy eksploatacyjne uszczelnień czołowych stosowanych w przemyśle spożywczym. Przeprowadzono analizę kryteriów decydujących o wymianie uszczelnień czołowych pomp wirowych pracujących w cukrowni oraz w browarze. Do kryteriów tych należą przede wszystkim: uszkodzenie, czas pracy oraz wybrane wskaźniki oceny stanu uszczelnienia podczas eksploatacji.
Exploitation problems in seals' operation, especially mechanical seals use in machines and devices used in food industry arę presented in the paper. The survey indicates that seals represent a weak point in a pump system. A practical usage of replacement criteria for mechanical seals is discussed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies