Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ fazy dyspergującej na właściwości smaru plastycznego przeznaczonego do pracy w niskich temperaturach

Tytuł:
Wpływ fazy dyspergującej na właściwości smaru plastycznego przeznaczonego do pracy w niskich temperaturach
Autorzy:
Bajer, J.
Data publikacji:
2005
Słowa kluczowe:
temperatura krzepnięcia
faza dyspergująca
moment rozruchowy
właściwości smarne
charakterystyka niskotemperaturowa
freezing point
dispersion medium
starting torque
lubricating properties
low-temperature characteristic
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy podano substancje chemiczne wybrane jako składniki smaru plastycznego przeznaczonego do pracy w niskich temperaturach. Przedstawiono wyniki badań właściwości fizykochemicznych cieczy bazowych wybranych jako faza dyspergująca smarów plastycznych odpornych na działanie temperatur ujemnych oraz właściwości smarne bazy olejowej, od których zależy charakter niskotemperaturowy smaru plastycznego. Przedstawiono również wyniki badań fizykochemicznych podstawowych smarów plastycznych, otrzymanych na tych bazach olejowych, charakteryzujących niskotemperaturowe właściwości smarów plastycznych.
In this work the author presents the chemical constitution of synthetic plastic greases. The physico-chemical and lubricating parameters which determine the resistance of liquid base oil on the low temperatures are presented. The author showed results of physico-chemical researches of basic plastic greases, which characterizing their low-temperature properties.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies