Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Synthesis and characterization of nanocrystalline Ba3Co0.9Cu1.1Fe24O41 powder and its application in the reduction of radar cross-section

Tytuł:
Synthesis and characterization of nanocrystalline Ba3Co0.9Cu1.1Fe24O41 powder and its application in the reduction of radar cross-section
Autorzy:
Da Rocha Caffarena, V.
Ogasawara, T.
Pinho, M. S.
Leixas Capitaneo, J. L.
Data publikacji:
2007
Słowa kluczowe:
(Co-Cu)2Z hexaferrite
hysteresis
inert atmosphere
citrate sol-gel process
nanocomposite
radar absorbing material
waveguide
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
There has been a growing and widespread interest in the development of radar absorbing materials (RAM). Z-type hexaferrite is one of the most complex compounds in the family of hexaferrites that may be used in many applications. In this work, the citrate sol-gel process under an inert atmosphere was used to obtain the nanocrystalline Ba3Co0.9Cu1.1Fe24O41 powder to be used as RAM. Cu2+ ions were incorporated into the structure of Ba3Co2Fe24O41 and, consequently, low temperature sintering and good magnetic properties were achieved. Composites of Ba3Co2Fe24O41 with polychloroprene (CR) were obtained for microwave absorption measurements by the transmission/reflection method, using a waveguide medium for the S- band and X-Ku bands. The 80:20 nanocomposite of Ba3Co0.9Cu1.1Fe24O41:CR with 3.0 mm thickness exhibited the best performance as a RAM for the X-band, with 99.50% microwave absorption at 9.5 GHz.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies