Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Determinanty poprawy konkurencyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego na przykładzie branży mleczarskiej

Tytuł:
Determinanty poprawy konkurencyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego na przykładzie branży mleczarskiej
Autorzy:
Góralczyk, M.
Data publikacji:
2002
Słowa kluczowe:
przemysł mleczarski
konkurencyjność przedsiębiorstw
milk trade
dairying
competitivenes
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule omówiono istotę konkurencji i konkurencyjności. Zaprezentowano determinanty konkurencyjności przedsiębiorstw. Określono, jakie czynniki mogą wpływać na poprawę konkurencyjności przedsiębiorstw przemysłu mleczarskiego województwa lubuskiego. Ustalono, że największymi konkurentami badanych przedsiębiorstw są przede wszystkim producenci Zott, Danon i Hochland.
The essence of competition and competitiveness was described in the article. One has showed determinants of the company competitiveness. One has characterised factors which influence on improvement of competitiveness of the dairy industry in lubuskie province. The author has established that the largest competitors for the companies are producers: Zott, Danon and Hochland.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies