Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Jakość mlecznych napojów fermentowanych suplementowanych dodatkami pochodzenia roślinnego

Tytuł:
Jakość mlecznych napojów fermentowanych suplementowanych dodatkami pochodzenia roślinnego
Autorzy:
Stankiewicz, J.
Data publikacji:
2009
Słowa kluczowe:
bezpieczeństwo środków spożywczych
mleczne napoje fermentowane
dodatki pochodzenia roślinnego
food safety
fermented milk drinks
plant extracts
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Mleczne napoje fermentowane, ze względu na swoje szczególne właściwości, stanowią cenne uzupełnienie codziennej diety człowieka. Uwzględniając częstotliwość wprowadzania wyrobów innowacyjnych, najbardziej dynamicznym segmentem rynku produktów spożywczych są mleczne napoje fermentowane, a szczególnie jogurty. Producenci, chcąc zaspokoić gusta konsumentów, zachowując jednocześnie wysoką jakość i bezpieczeństwo wyrobów, coraz częściej stosują substancje dodatkowe do żywności. Pozwala to na wdrożenie nowych technologii produkcji, rozszerzenie oferty handlowej, jak również zwiększenie konkurencyjności na rynku. Celem pracy jest przedstawienie zagadnień związanych ze wzbogacaniem mlecznych napojów fermentowanych w dodatki pochodzenia roślinnego.
Fermented milk drinks, due to their certain properties, have become a valuable supplement of humans' everyday diet. Taking into consideration the frequency of introduction of innovative products, the most dynamic sector of the food market is the sector of fermented milk drinks, especially yoghurts. The manufacturers, aiming to meet and satisfy customers' demands, often introduce additional ingredients, as to maintain the high quality and safety of the final product. That leads to; introduction and employment of new technologies in the production process, introduction of new products to the customer as well as increase in the competition between the manufacturers. The aim of the research is to present topics related to the supplementation of fermented milk drinks with plant extracts.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies