Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Miód pszczeli - obiekt zainteresowania analityków

Tytuł:
Miód pszczeli - obiekt zainteresowania analityków
Autorzy:
Kujawski, M.W.
Namieśnik, J.
Data publikacji:
2009
Słowa kluczowe:
miód pszczeli
analiza chemiczna
chemia analityczna
honey
chemical analysis
analytical chemistry
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Chemicznie miód jest wysoce higroskopijnym i przesyconym wodnym roztworem cukrów. Z analitycznego punktu widzenia miód trzeba traktować jako obiekt materialny charakteryzujący się złożonym i zmiennym składem matrycy.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies