Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wykorzystanie zaawansowanych technik spektrometrii mas w celu weryfikacji jakości napojów alkoholowych na podstawie całkowitej zawartości amin biogennych

Tytuł:
Wykorzystanie zaawansowanych technik spektrometrii mas w celu weryfikacji jakości napojów alkoholowych na podstawie całkowitej zawartości amin biogennych
Autorzy:
Nalazek-Rudnicka, Katarzyna
Wasik, Andrzej
Data publikacji:
2023
Słowa kluczowe:
spektrometria mas
weryfikacja
jakość
napoje alkoholowe
aminy
mass spectrometry
verification
quality
alcoholic beverages
amines
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł opracowany na podstawie rozprawy doktorskiej dr. Katarzyny Nalazek-Rudnickiej pt.: Advanced techniques of mass spectrometry for verification of the quality and authenticity of the food products nagrodzonej przez Komitet Chemii Analitycznej PAN w 2023 roku w konkursie na najlepsze prace doktorskie. Nagroda ufundowana przez firmę Anchem.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa nr POPUL/SP/0154/2024/02 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki II" - moduł: Popularyzacja nauki (2025).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies