Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Komponenty aromatu napojów alkoholowych

Tytuł:
Komponenty aromatu napojów alkoholowych
Autorzy:
Tarko, T.
Data publikacji:
2006
Słowa kluczowe:
napoje alkoholowe
komponenty aromatu
alcoholic beverages
flavour compounds
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
O aromacie napojów alkoholowych decydują związki występujące w niewielkim stężeniu, ale charakteryzujące się niskim progiem wyczuwalności (od 0,001 ppm). Do głównych grup składników można zaliczyć: alkohole, estry, aldehydy i ketony, acetale, związki siarki i inne. Niektóre z tych komponentów mogą być niekorzystne dla zdrowia konsumentów.
Flavour of alcoholic beverages is determined mainly by the compounds present in low concentrations but characterized a low detection threshold (starting from 0,001 ppm). The major groups are alcohols, esters, aldehydes and ketones, acetals, sulphuric compounds and others. Some of these compounds can have a negative influence on humans' health.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies