Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The ability of S.aureus to form biofilm on the Ti-6Al-7Nb scaffolds produced by Selective Laser Melting and subjected to the different types of surface modifications

Tytuł:
The ability of S.aureus to form biofilm on the Ti-6Al-7Nb scaffolds produced by Selective Laser Melting and subjected to the different types of surface modifications
Autorzy:
Szymczyk, P.
Junka, A.
Ziółkowski, G.
Smutnicka, D.
Bartoszewicz, M.
Chlebus, E.
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
SLM
micro-CT
scaffolds
Ti-6Al-7Nb alloy
orthopedics
S.aureus
ortopedia
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The Gram-positive coccus, Staphylococcus aureus, is the leading etiologic agent of limb and life-threatening biofilm-related infections in the patients following the orthopaedic implantations. The aim of the present paper is to estimate the ability of S. aureus to form biofilm on titanium alloy (Ti-6Al-7Nb) scaffolds produced by Selective Laser Melting (SLM) and subjected to the different types of surface modifications, including ultrasonic cleaning and chemical polishing. The results obtained indicate significantly the decreased ability of S.aureus to form biofilm on the surface of scaffolds subjected to the chemical polishing in comparison to the scaffolds cleaned ultrasonically. The data provided can be useful for future applications of the SLM technology in production of Ti-6Al-7Nb medical implants.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies