Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Piwo i gospoda w kulturze czeskiej – polskie widzenie zjawiska

Tytuł:
Piwo i gospoda w kulturze czeskiej – polskie widzenie zjawiska
Beer and local pub in the Czech culture from a Polish perspective
Autorzy:
Marcin Dębicki
Tematy:
the Czech Republic
beer
pub
culture of drinking
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article aims at outlining the most distinctive features of two elements of the Czech national culture: beer and the places where it is customary consumed. Specifically, the text focuses on characteristics of the position which beer occupies among Czechs, as well as on a social dimension of the “traditional” provincial and village local pubs (specific ambience, a type of service, guests, etc.), which makes the article embedded in the cultural context. A special attention was paid to the restaurants located at the Czech railway stations, too. The analysis was carried out from the Polish perspective, that is why the article includes a range of references to the peculiarities of the Polish culture of drinking. Additionally, the observations were gathered during a number of visits the author paid in the Czech Republic. It all means that the selection of the phenomena presented in the text and the way they were valued might be different if some other national approach were employed here.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies