Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Bezpieczeństwo żywnościowe w kształceniu zawodowym

Tytuł:
Bezpieczeństwo żywnościowe w kształceniu zawodowym
Food safety in vocational education
Autorzy:
Ewa Malinowska
Tematy:
bezpieczeństwo żywnościowe
reforma szkolnictwa
podstawa programowa
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Z ramach nauczania przedmiotów zawodowych, nauczyciele muszą się kierować tzw. efektami kształcenia, które wyznaczyło MEN. W pracy dokonano analizy porównawczej obecnie obowiązujących programów nauczania oraz nowych podstaw programowych dla zawodów związanych z produkcją, przetwarzaniem i obrotem produktów spożywczych. Przedmiotem badań były zagadnienia bezpieczeństwa żywnościowego. Przeprowadzone badania wykazały wprowadzenie elementów Dobrej Praktyki Rolniczej do treści nauczania w zawodach z grupy obszaru rolniczo – leśnego. Wyeliminowano zagadnienia bezpieczeństwa żywnościowego z zawodów sprzedawca i technik handlowiec oraz znacznie okrojono dla zawodu technik hotelarstwa.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies