Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Technologia oczyszczania nasion pomidora w wodzie i w roztworze osmotycznym

Tytuł:
Technologia oczyszczania nasion pomidora w wodzie i w roztworze osmotycznym
Technology of tomato seeds purification in water and in osmotic solution
Autorzy:
Domoradzki, M.
Korpal, W.
Bocian, S.
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Tematy:
pomidor
odwirusowanie nasion
usuwanie pektyn
tomato
seeds
virus elimination
removal of pectins
Źródło:
Inżynieria Rolnicza; 2009, R. 13, nr 2, 2; 35-41
1429-7264
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przeprowadzono badania odwirusowania i depektyzacji nasion 12 odmian pomidorów w wodzie i 3% roztworze osmotycznym KNO3 w skali laboratoryjnej i produkcyjnej. Stwierdzono korzystny wpływ roztworu osmotycznego dla większości badanych odmian.

The research involved examination of virus elimination and depectization of seeds for 12 tomato varieties in water and 3% osmotic solution of KNO3, in a laboratory and commercial scale. The research confirmed advantageous effect of osmotic solution for majority of examined varieties.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies