Tytuł pozycji:
Koncentracja produkcji i przetwórstwa mleka jako czynnik konkurencyjności
- Tytuł:
-
Koncentracja produkcji i przetwórstwa mleka jako czynnik konkurencyjności
Concentration of production and processing of milk as a factor of competitiveness
- Autorzy:
-
Rybicki, G.
- Data publikacji:
-
2009
- Wydawca:
-
The Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists
- Źródło:
-
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu; 2009, 11, 3
1508-3535
2450-7296
- Język:
-
polski
- Prawa:
-
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
-
Biblioteka Nauki
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Zaprezentowano zmiany dotyczące koncentracji produkcji mleka i jego przetwarzania. Koncentracja jest istotnym czynnikiem konkurencyjności na rynku mleka, wewnętrznym oraz globalnym. Te zmiany wraz z innymi procesami dostosowawczymi pozwalają sprawniej funkcjonować w nowych uwarunkowaniach i są konieczne dla uzyskiwania przewagi konkurencyjnej.
The paper aims to present the concentration of milk production and milk processing as well as changes that took place in this sector. It argues that concentration is one of factors facilitating and obtaining competitive advantage at cleanginig market.