Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Molecularly imprinted polymer as a synthetic receptor mimic for capacitive impedimetric selective recognition of Escherichia coli K-12

We fabricated an electrochemical molecularly imprinted polymer (MIP) chemosensor for rapid identification and quantification of E. coli strain using 2-aminophenyl boronic acid as the functional monomer. This strain is a modified Gram-negative strain of Escherichia coli bacterium, an ordinary human gut component. The E. coli strongly interacts with a boronic acid because of porous and flexible polymers of the cell wall. The SEM imaging showed that the bacteria template was partially entrapped within the polymeric matrix in a single step. Moreover, this imaging confirmed E. coli K-12 cell template extraction effectiveness. The prepared MIP determined the E. coli K-12 strain up to 2.9 x104 cells mL-1. The interference study performed in the presence of E. coli variants expressing different surface appendages (type 1 fimbriae or Antigen 43 protein) or Shewanella oneidensis MR1, another Gram-negative bacteria, demonstrated that the bacterial surface composition notably impacts sensing properties of the bacteria imprinted polymer.

Financially supported by funds from the European Union's Horizon 2020 research and innovation program under the Marie Skłodowska-Curie grant agreement 711859and by financial resources for science in the years 2017-2021 awarded by the Polish Ministry of Science and Higher Education for the implementation of an international co-financed project.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies