Tytuł pozycji:
Stan polskiej gospodarki żywnosciowej po przystapieniu do Unii Europejskiej. Raport 3
- Tytuł:
-
Stan polskiej gospodarki żywnosciowej po przystapieniu do Unii Europejskiej. Raport 3
- Autorzy:
-
Judzińska, Agnieszka
Drożdż, Jadwiga
Józwiak, Wojciech
Staszczak, Anna
Rowiński, Janusz
Świetlik, Jan
Urban, Roman
Zdzieborska, Maria
Pietrzak, Michał
Małkowski, Jan
Mieszkowska, Lucyna
Zalewski, Aldon
Rosiak, Ewa
Rogulska, Katarzyna
Nosecka, Bożena
Zawadzka, Danuta
Guzewicz, Wacław
Zięba, Stanisław
- Data publikacji:
-
2006
- Wydawca:
-
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy
- Słowa kluczowe:
-
Unia Europejska
analiza ekonomiczna porównawcza
spożycie
gospodarka żywnościowa
wskaźnik ekonomiczny
przemysł mleczarski
żywność
rolnictwo
przemysł owocowowarzywny
przemysł mięsny
wielkość produkcji
przemysł rolnospożywczy
mleczarstwo
przemysł cukrowniczy
przemysł olejarski
- Język:
-
polski
- ISBN, ISSN:
-
8389666731
- Linki:
-
https://depot.ceon.pl/handle/123456789/4682  Link otwiera się w nowym oknie
- Dostawca treści:
-
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Kamila Sobiecka
Seria: Program Wieloletni 2005-2009. Ekonomiczne i Społeczne Uwarunkowania Rozwoju Polskiej Gospodarki Żywnościowej po Wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, nr 45
Makroekonomiczne i rynkowe uwarunkowania rozwoju gospodarki żywnościowej. Popyt na żywność i inne produkty przetwórstwa rolnego. Tendencje rozwojowe rolnictwa i przemysłu spożywczego. Stan ekonomiczny rolnictwa i przemysłu spożywczego. Poziom spożycia żywności w Polsce na tle UE. Stan głównych działów polskiej gospodarki żywnościowej na tle UE. Sektor zbożowo-paszowy, mleczarski, mięsny, cukrowniczy, olejarski. Główne problemy sektora żywnościowego w Polsce. Analiza strategiczna wybranych sektorów polskiego przemysłu spożywczego: zbożowego, mleczarskiego, mięsnego. Analiza strategiczna sektora owocowo-warzywnego (SWOT).