Tytuł pozycji:
Sytuacja na światowym rynku wybranych przetworów owocowych i warzywnych
Kamila Sobiecka
Seria: Program Wieloletni 2011-2014. Konkurencyjność Polskiej Gospodarki Żywnościowej w Warunkach Globalizacji i Integracji Europejskiej, nr 124
Polski handel zagraniczny przetworami owocowymi i warzywnymi. Produkcja przetworów owocowych i warzywnych w Polsce i znaczenie eksportu w ich zagospodarowaniu. Towarowa struktura polskiego eksportu i importu przetworów owocowych i warzywnych. Handel wybranymi przetworami owocowymi i warzywnymi: mrożonki owocowe i warzywne, susze owocowe i warzywne, dżemy, galaretki, marmolady i przeciery owocowe, konserwy owocowe, przetwory pomidorowe, marynaty i konserwy warzywne. Światowy handel wybranymi przetworami owocowymi. Owoce mrożone. Warzywa mrożone. Suszone owoce i warzywa. Dżemy, marmolady i przeciery. Konserwy i przetwory pomidorowe, marynaty warzywne i konserwy warzywne. Zapotrzebowanie importowe Rosji na przetwory owocowe i warzywne oraz miejsce Polski w rosyjskim przywozie. Warunki lokowania przetworów owocowych i warzywnych na podstawowych światowych rynkach zbytu.