Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (3)

Tytuł:
Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (3)
Autorzy:
Szczepaniak, Iwona
Współwytwórcy:
Szczepaniak, Iwona
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy
Słowa kluczowe:
konkurencyjność
umowa o wolnym handlu
sektor żywnościowy
produkt rolno-spożywczy
żywność
producent żywności
handel
rolnictwo
producent
eksport
Język:
polski
ISBN, ISSN:
9788376587097
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/15194  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Wpływ uwarunkowań makroekonomicznych, politycznych i społecznych na konkurencyjność sektora żywnościowego w Polsce w kontekście procesów globalnych. Przewagi komparatywne w polskim handlu produktami rolno-spożywczymi. Ceny relatywne w polskim eksporcie produktów rolno-spożywczych do krajów Unii Europejskiej. Umowy o wolnym handlu UE z Ukrainą, Gruzją i Mołdawią a konkurencyjność polskich producentów żywności. Działalność promocyjna jako czynnik konkurencyjności polskich producentów żywności. Postęp biologiczny w rolnictwie i jego wpływ na konkurencyjność producentów rolnych.

Seria: Monografie Programu Wieloletniego nr 67

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies