Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Korzyści i ograniczenia pracy zespołowej w percepcji przyszłych pracowników

Tytuł:
Korzyści i ograniczenia pracy zespołowej w percepcji przyszłych pracowników
Benefits and limitations of team work in the perception of future employees
Autorzy:
Myjak, Teresa
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
Słowa kluczowe:
zespół
team
praca zespołowa
benefits and limitations of teamwork
teamwork
korzyści i ograniczenia pracy zespołowej
Źródło:
Studia Ekonomiczne. Gospodarka · Społeczeństwo · Środowisko
Język:
polski
ISBN, ISSN:
25446916
25447858
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/24483  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Praca zespołowa przynosi wymierne korzyści dla osób ją wykonujących, ale stwarza także ograniczenia z niej wynikające. W pierwszej części publikacji przedstawiono pozytywne i negatywne aspekty pracy zespołowej. Na podstawie studiów literatury przedmiotu wskazano również czynniki wpływające na pracę zespołową. W dalszej części artykułu zaprezentowano wyniki badań własnych, koncentrując się na cechach, zaletach i wadach pracy w zespole, wskazywanych przez przyszłych pracowników, aktualnie studentów Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nowym Sączu. W pracy wykorzystano także wyniki badań wtórnych.

Teamwork brings tangible benefits for people performing it, but also creates limitations resulting from it. The first part of the publication shows the positive and negative aspects of teamwork. Factors influencing teamwork have also been indicated on the basis of literature. The further part of the article presents the results of personal research, focusing on the characteristics, advantages and disadvantages of working in a team environment indicated by future employees, currently students the State University of Applied Sciences in Nowy Sącz. In the article we also used the results of secondary research.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies