Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Comparative Thermal Behaviour Study of Thermal Layers Made Out of Woven and Nonwoven Fabric Using FR Viscose and p-Aramid Fibres

Tytuł:
Comparative Thermal Behaviour Study of Thermal Layers Made Out of Woven and Nonwoven Fabric Using FR Viscose and p-Aramid Fibres
Autorzy:
Sisodia, Nidhi
Parmar, M S
Chauhan, Shweta
Data publikacji:
2023-10-18
Wydawca:
Sciendo
Słowa kluczowe:
fire retardant viscose
convective heat resistance
radiative heat resistance
p-aramid
thermal layer
Źródło:
Fibres & Textiles in Eastern Europe
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
23007354
12303666
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/25428  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Nine 1/1 plain weave fabric samples were developed using various combinations of low-twist ring spun yarns and rovings of FR viscose, p-aramid, and their blends. The three woven combinations were yarn/yarn, yarn/roving, and roving/roving. These fabric samples were compared for mechanical and thermal properties with needle-punched non-woven fabric samples. The radiant heat transfer index (RHTI24) and convective heat transfer index (HTI24) of the woven and non-woven fabrics were determined. In all samples, the HTI24 - HTI12 and RHTI24 - RHTI12 values were more than 4 seconds, which suggested that there was enough time between experiencing pain and sustaining second-degree burns.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies