Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

An analysis of conditions and the state of development of the agri-food clusters in Poland

Tytuł:
An analysis of conditions and the state of development of the agri-food clusters in Poland
Autorzy:
Kufel, Justyna
Figiel, Szczepan
Kuberska, Dominika
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy
Słowa kluczowe:
trendy
integracja
konkurencyjność
klaster
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
9788376584768
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/4872  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Kamila Sobiecka

Ekonomiczna istota koncepcji klastrów. Kluczowe uwarunkowania powstawania i rozwoju klastrów rolno-żywnościowych w Polsce: ekonomiczne (podażowe, popytowe, strukturalne), instytucjonalne. Identyfikacja i przestrzenne rozmieszczenie klastrów rolno-żywnościowych. Przykłady światowych klastrów rolno-żywnościowych: kalifornijski klaster produkcji wina, holenderski klaster kwiatów.

Seria: Multi-Annual Programme 2011-2014. Competitiveness of the Polish Food Economy under the Conditions of Globalization and European Integration, no 15.1

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies