Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Skala produkcji, efektywność i konkurencyjność polskich gospodarstw wyspecjalizowanych w produkcji mleka

Tytuł:
Skala produkcji, efektywność i konkurencyjność polskich gospodarstw wyspecjalizowanych w produkcji mleka
Autorzy:
Ziętara, Wojciech
Adamski, Marcin
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy
Słowa kluczowe:
skala produkcji
konkurencyjność
Polska
Dania
koszty
dochód
Holandia
Węgry
gospodarstwo mleczne
produkcja mleka
Niemcy
Język:
polski
ISBN, ISSN:
00441600
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/6343  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Dokonano oceny konkurencyjności polskich gospodarstw mlecznych w porównaniu do analogicznych gospodarstw z Węgier, Niemiec, Danii i Holandii. Stwierdzono, że polskie gospodarstwa mleczne o wielkości ekonomicznej 50-100 tys. euro Standardowej Produkcji (SO) oraz większe są zdolne do dalszego rozwoju i posiadają zdolności konkurencyjne w stosunku do analogicznych gospodarstw z badanych krajów.

Kamila Sobiecka

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies