Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Journal of Biotechnology, Computational Biology and Bionanotechnology

Tytuł:
Journal of Biotechnology, Computational Biology and Bionanotechnology
Wykorzystanie sekwencjonowania nowej generacji do poznania genomu ziemniaka
Application of next-generation sequencing method to decode potato genome
Autorzy:
Gromadka, Robert
Data publikacji:
2010
Wydawca:
Committee on Biotechnology PAS
Komitet Biotechnologii PAN
Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Słowa kluczowe:
Sanger’s sequencing, pyrosequencing. Potato Genome Sequencing Consortium, Next generation sequencing, National Project Sequencing of Potato Genome.
Źródło:
Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język:
polski
Prawa:
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/69186/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The last years have been a time of exponential progress of sequencing methods. The beginning of the 2Dt closed a thirty-year domination of sequencing by the Sanger’s method. Next generation technology resulted in a mass sequencing of the successive genomes. The time necessary to discover full genomes, as occurred for potato, was dramatically reduced.

prace przeglądowe

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies