Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Die Auswahl des Brutbiotops beim Feldsperling (Passer m. montanus L.)

Tytuł:
Die Auswahl des Brutbiotops beim Feldsperling (Passer m. montanus L.)
Wybiórczość środowisk lęgowych u mazurka (Passer m. montanus L.)
Autorzy:
Pinowski, Jan
Współwytwórcy:
Polska Akademia Nauk. Komitet Ekologiczny
Data publikacji:
1967
Wydawca:
Państwowe Wydawnictwo Naukowe
Słowa kluczowe:
Passer montanus
birds
Aves
ecology
breeding biology
eurasian tree sparrow
Ptaki -- ekologia
Mazurek (ptaki) -- biologia lęgowa
Źródło:
MiIZ PAN, sygn. P.2840
http://katalog.pan.pl/webpac-bin/228bmiizPL/wgbroker.exe?new+-access+top+search+open+NR+kz2006002718
MiIZ PAN, call no. P.2840
Język:
niemiecki
Prawa:
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska
Creative Commons Attribution BY 3.0 PL license
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/70307/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Pages 1-30 : illustrations ; 24 cm

Bibliografia na stronach 26-29

In dieser Arbeit werden sämtliche Faktoren analysiert, die den Feldsperling das Nisten im Walde, vor allem weit von dessen Rändern, zu meiden veranlassen. Es wird auch festgestellt, dass der Einsiedlungsmechanismus während der Herbstbalzzeit derselbe ist, wie während der Frühlingsbalz.

Streszczenie w języku polskim

Strony 1-30 : ilustracje ; 24 cm

Abstract in Polish

Bibliographical references (pages 26-29)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies