Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Statistics of thermalization in Bjorken flow

Tytuł:
Statistics of thermalization in Bjorken flow
Autorzy:
Spaliński, Michał
Jankowski, Jakub
Plewa, Grzegorz
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
AdS-CFT correspondence
holography and quark-gluon plasmas
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
11266708
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/legalcode.pl
Udzielam licencji. Uznanie autorstwa 4.0 Międzynarodowa
Linki:
http://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/10004  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Artykuł
The apparent early thermalization of quark-gluon plasma produced at RHIC and LHC has motivated a number of studies of strongly coupled N=4 supersymmetric Yang-Mills theory using the AdS/CFT correspondence. Here we present the results of numerical simulations of Bjorken flow aimed at establishing typical features of the dynamics. This is done by evolving a large number of far from equilibrium initial states well into the hydrodynamic regime. The results strongly suggest that early thermalization is generic in this theory, taking place at proper times just over 0.6 in units of inverse local temperature at that time. We also find that the scale which determines the rate of hydrodynamic cooling is linearly correlated with the entropy of initial states defined by the area of the apparent horizon in the dual geometry. Our results also suggest that entropy production during the hydrodynamic stage of evolution is not negligible despite the low value of η/s.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies