Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The use of foodstuff in cosmetic preparations.

The aim of this study was to present raw materials commonly used so far for culinary purposes and now used also in cosmetic preparations and their beneficial properties on the skin and body. The subsequent chapters describe ten selected foodstuffs in terms of their origin, organoleptic, therapeutic, and functional properties, and general application as well as particular in cosmetics. Then, the impact of selected preparations, containing these foodstuffs, on the body, skin and appendages. Finally, the raw materials being discussed were classified for their occurrence in the preparations.

Celem niniejszej pracy było przedstawienie surowców powszechnie używanych w dotychczas w celach kulinarnych, a obecnie stosowanych także w preparatach kosmetycznych oraz ich korzystnych właściwości na skórę i ciało. W poszczególnych rozdziałach opisano dziesięć wybranych surowców spożywczych pod względem ich pochodzenia, właściwości organoleptycznych, leczniczych, działania oraz zastosowania ogólnego, a także szczególnego, czyli w kosmetyce. Następnie opisano wpływ wybranych preparatów, zawierających te surowce, na ciało, skórę i jej przydatki. Na zakończenie sklasyfikowano omawiane surowce pod względem występowania w preparatach.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies