Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Kulinaria w etymologii, frazeologii i kulturze (na materiale czeskim oraz polskim)

Tytuł:
Kulinaria w etymologii, frazeologii i kulturze (na materiale czeskim oraz polskim)
Culinary in etymology, phraseology and culture (in Czech and Polish)
Autorzy:
Żmuda, Elżbieta
Słowa kluczowe:
kulinaria, pożywienie, jedzenie, napoje, frazeologia, etymologia, język czeski, język polski
culinary, food, beverages, phraseology, etymology, Polish language, Czech language
Język:
polski
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Inne
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The theme of this master's thesis is broadly understood culinary topics. The material has been divided into three chapters showing the issues of food and drink in the history, culture, phraseology and etymology of Polish and Czech.

Tematem niniejszej pracy magisterskiej jest szeroko pojęta tematyka kulinarna. Materiał podzielono na trzy rozdziały, w których zostaje ukazane istnienie problematyki związanej z jedzeniem oraz piciem w historii, kulturze, frazeologii i etymologi języków polskiego oraz czeskiego.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies