Tytuł pozycji:
Kulinaria w etymologii, frazeologii i kulturze (na materiale czeskim oraz polskim)
- Tytuł:
-
Kulinaria w etymologii, frazeologii i kulturze (na materiale czeskim oraz polskim)
Culinary in etymology, phraseology and culture (in Czech and Polish)
- Autorzy:
-
Żmuda, Elżbieta
- Słowa kluczowe:
-
kulinaria, pożywienie, jedzenie, napoje, frazeologia, etymologia, język czeski, język polski
culinary, food, beverages, phraseology, etymology, Polish language, Czech language
- Język:
-
polski
- Dostawca treści:
-
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The theme of this master's thesis is broadly understood culinary topics. The material has been divided into three chapters showing the issues of food and drink in the history, culture, phraseology and etymology of Polish and Czech.
Tematem niniejszej pracy magisterskiej jest szeroko pojęta tematyka kulinarna. Materiał podzielono na trzy rozdziały, w których zostaje ukazane istnienie problematyki związanej z jedzeniem oraz piciem w historii, kulturze, frazeologii i etymologi języków polskiego oraz czeskiego.